INTO THE NORTH

I oktober gjennomfører Bootleg sitt aller første utvekslingsprosjekt som vertsorganisasjon. Vi har dratt til Tyskland og Island tidligere, men denne gangen inviterer vi andre land hjem til oss her i Hammerfest.

Into the North er en utveksling som arrangeres av en gruppe på 24 ungdommer (15-19 år gamle) fra Norge, Irland og Italia. Prosjektet fokuserer på miljøvern og resirkulering. Hvordan kan ungdom jobbe for å forbedre måten samfunnet forholder seg til miljøet? Deltagerne vil se nærmere på alt fra resirkulering til plast i havet og hvordan industrien påvirker livet vårt. Er industri bare dårlig? Eller kan man gjøre fremskritt som hjelper miljøet? Og hva kan vi som individer gjøre i hverdagen for å hjelpe?

Prosjektet har både store og små mål. Et lite mål er at alle vil bli flinkere til å rydde opp etter seg selv og et større mål er at ungdom blir tryggere på å diskutere miljøspørsmål. På lang sikt vil man også merke fordelen av den kulturelle forståelsen man får med å møte folk fra andre land.

Noen av de tingene gruppene vil gjøre er en øvelse kalt Country Mirror (hvor vi sammenligner landene våre med hverandre), besøke gassprosessanlegget på Melkøya, og rydde en strand for søppel som vi kan lage kunst av. Alt vi gjør vil ende opp med å bli brukt i et arrangement mandag 29. oktober på Bootleg som vil være åpen for alle i lokalsamfunnet. Her vil deltagerne presentere alt vi har jobbet med – du får også sjansen til å lære mer om Irland og Italia.

Mer om arrangementet kommer.

Fra Island i 2017.

Dato: 25.-31. oktober 2018

Arrangør: Bootleg

Støttet av: Aktiv ungdom (Bufdir) og Finnmark fylkeskommune