50 dager igjen til det braker løs – men hva er Sommerfeber?

Det er 50 dager til Sommerfeber starter og vi har bare 8 ledige plasser igjen – tenker du på å være med, men lurer på hva festivalen egentlig er?

Sommerfeber er en kulturfestival for ungdom mellom 13-22 år. Det er fem dager med workshops, konserter, fester og forestilling og mye mer. 13.-17. august, en uke før skolestart skjer alt i Hammerfest! Det er helt gratis å være med på Sommerfeber og festivalen er rusfri.

Bootleg, ungdomstjenesten i Hammerfest, og feberagentene er arrangører for festivalen. Vi startet å jobbe med årets festival allerede i fjor, men egentlig er det 11 år med gjennomføring og planlegging som ligger bak – fordi Sommerfeber har skjedd hvert år siden 2007. Vil du lite litt om hvorfor vi startet og få høre hvorfor nettopp du burde melde deg på? Det kan du se i jubileumsvideoen vår:

 

 

I årets festival har vi både workshoper som vare hele festivalen og miniworkshoper på 1-2 dager. Her kan du melde deg på alt fra negledesign til musikk – alt ettersom hva du er interessert i å gjøre. Gå på nettsiden til Sommerfeber for å lese mer om workshopene og for å melde deg på. Men vær rask, plassene går fort.

Under hver festival har vi en scene med nasjonalt kjente artister. I år gleder vi oss til å ønske Amanda Delara og Kajander velkommen. Konsertene er åpen for alle mellom 13-22 år – man trenger ikke å være deltager på en workshop for å komme på konsert.

Det blir også tid til Hawaii-fest og festivalleker (sumo-bryting, funballz og classywalk). Du finner oss i teltet midt på rådhusplassen i Hammerfest. Festivalområdet til Sommerfeber er kjent for god stemning, så ta med deg en venn!

 

 

Sommerfeber er åpent for all ungdom fra hele fylket og ellers i landet. Og kommer du fra andre steder i Finnmark, så kan du søke om å få dekket reise og bosted. Du må være fylt 15 år for å få dekket bosted av oss, og husk at det er begrenset med plasser så vær rask å si ifra til oss.

Har du lyst til å være med, men den workshopen du vil være med på har ikke flere ledige plasser? Du kan fremdeles stå på venteliste på workshopen og veldig ofte vil du da få plass likevel. Ellers kan du også melde deg som crew og jobbe med alt det som skjer i kulissene bak festivalen. Det er også mulig å komme innom festivalområdet, komme på konsertene, festivalforestilling og festene/lekene! Det eneste kravet vi har er at du er mellom 13-22 år – er du yngre så kan du glede deg til du blir gammel nok (er du eldre så kan du jo melde deg som scenevakt?).

 

SOMMERFEBER