BOOTLEG 15 ÅR

15. oktober er det 15 år siden Bootleg åpnet dørene for første gang – vi feirer med en måned fullpakket av arrangement!

Dette skjer:

1.-5. oktober: Høstferieprogram
9. oktober: Graffitiworkshop for juniorer
11. oktober: Åpent hus med kafé og avduking av billedvegg
16. oktober: Glow party for juniorer og avduking av graffiti
29. oktober: Internasjonal kveld med Irland og Italia
Utsatt: Konsert med Hkeem

Ungdomsklubben på Bootleg ble åpnet for første gang høsten 2003 som en felles møteplass for alle ungdommer i Hammerfest. Før den gang var det flere forskjellige klubber i området: Pernille, Dixie og Rock Tower var de største. Med Bootleg skulle man alle sammen kunne treffe hverandre på én plass.

Bildet fra åpningen i 2003. Dette blir knallbra, sa ungdommene til ordfører Alf E. Jakobsen. Her Sara Wendt, (t.v.) Sandra Ringstad Wiik, Frida Danielsen og Håvard H. Clausen sammen med ordføreren. Foto: Bent-Eirik Reiertsen. :bootleg.no

Siden 2003 har klubben gjort mye og vært gjennom en del forandringer – vi har gått blant annet gått fra rødt til hvitt, fra kafécrew til teknisk gruppe.

Henrik Skjelbred i full sving med malerrullen i 2012.

Det som er artig for oss på kontoret er at både Astrid og Malene har vært med stort sett siden starten av klubben. Vi har vært med på at klubben forandret seg og vi har vokst med den. Vi ser at det at vi fikk prøve seg på egne prosjekter og gjøre ting selv, betyr at vi var forberedt når vi en dag skulle jobbe med kultur som voksne.

Artikkel i Finnmark Dagblad i 2005. Astrid jobbet med kunstutstilling under fylkesmønstringen i UKM og en kunstgruppe på Bootleg.

Det har vært mye artig å oppleve! Bootleg har vært ansvarlig for fylkesmønstringen til UKM, startet opp sin egen festival (Sommerfeber) og vi har vært vert for russerevyen hvert år. Det har vært Ungtour, Svarte Natta, Halloween-feiring, turer til alpinbakken, kampanjer mot rus, foredrag, konsertert og mye mer.

Fra russerevyen 2010.

Nå ser vi frem mot 15 nye år med både gammelt og nytt å jobbe med – i oktober er vi for første gang vertsorganisasjon for en internasjonal utveksling, vi jobber med Innafor, og vi booker gode artister til scenen vår. Viktigst av alt er det at Bootleg er et godt sted å bare være. Det er ikke mangel på ting å gjøre og vi gleder oss til å jobbe videre med dere alle sammen!

PS: Se opp for noen tilbakeblikk (en bildeutstilling fra nytt og gammelt av, og kanskje til og med en jubileumsfilm) som kommer denne måneden.

F.v.: Lars, Astrid, Hilde og Malene (bak). Gjengen på Bootleg 2018. I tillegg så har vi Tommy, Inger og Eirin på klubbvakt, May-Britt som er helsesøster og Marita som er utekontakt.