Fylkessamling for ungdomsråd

Hammerfest ungdomsråd (HUR) arrangerte en fylkessamling for ungdomsråd fra Finnmark 28.-30. april 2017. Det er på tide at ungdom i fylket fikk si sin mening rett til fylket – så mye av hva de arbeider med har mye å si for ungdom: kollektivtransport, utdanning, kultur og mye mer.

Etter å ha vedtatt at HUR skulle arrangere en fylkessamling, satte vi ned en komité av våre medlemmer som skulle planlegge og ordne alt det økonomiske. Det var hardt arbeid, men vi var heldige og ble støttet av både Finnmark fylkeskommune og Aktiv Ungdom. Samlingen ble en del av Europeisk ungdomsuke.*

Det kom deltakere fra Båtsfjord, Berlevåg, Vadsø, Alta, Måsøy og Hammerfest. Vi fikk gode diskusjoner og vedtatt en del uttalelser som skal sendes til fylkeskommunen.

*Aktiv Ungdom er et veldig bra prosjekt av EU, som støtter alt fra ungdomspolitiske møter til utvekslinger med andre land. Hvis du vil lære mer om dem kan du se på www.aktivungdom.eu eller snakke med ungdomskonsulent Astrid Husvik Skancke på Bootleg.