Helsesøster og utekontakt

IMG_00162

Helsesøsteren har kontor på Bootleg

Onsdager kl. 19.00-21.00

Helsesøster May-Britt har kontor i 2.etasje på Bootleg. Veldig fint for deg som ikke har tid eller sjanse til å møte helsesøstrene på dagtid.

Drop-in eller du kan booke time ved å skrive til Bootleg på Facebook.

IMG_9955

Utekontakten har kontor på Bootleg

Torsdager 17.00-19.00

Med utekontakten kan du snakke om alt du tenker på - om du har noen spørsmål eller bare vil si noe rett ut til en annen person, så er Marita god å prate med. Hun har kontor i 2. etasje på Bootleg.

Ta gjerne kontakt på Facebook, Instagram eller Snapchat (utemarita).
Telefon arbeid: 91526207
E-post: marita.sletten@hammerfest.kommune.no

TAUSHETSPLIKT OG HELT GRATIS

Både utekontakt og helsesøster har taushetsplikt. Det betyr at du kan snakke med dem helt trygt uten at de vil si ting videre.
Det koster ingenting å komme til dem.

EN GOD SAMTALE

Helsesøster og utekontakt er der for deg som trenger noen å snakke med som ikke kommer til å ta noen sin side eller dømme. En god samtale kan være å snakke om hverdagslige ting, ting du lurer på om kroppen, hodet eller livet, eller å snakke om tunge ting som du har tenkt på lenge. Det hjelper å lette på trykket ved å prate med noen som er god til å lytte!

PREVENSJON

Har du spørsmål om prevensjon? Hos helsesøster og utekontakt kan du få gratis kondomer, veiledning og henvisning til time på helsestasjonen. Helsesøster kan også gi resept på hormonpiller (p-piller).

Du kan også bestille kondomer på gratiskondomer.no.

GRAVIDITET

Hos helsesøster og utekontakt kan du få tatt graviditetstest og få informasjon og veiledning rundt svangerskap og abort .

KJØNNSSYKDOM

Har du hatt ubeskyttet sex er det lurt å teste deg 1-2 uker etterpå. Hos helsesøsteren kan du få veiledning om seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer), bli testet for klamydia eller få henvisning videre til lege.

KOSTHOLD OG HELSE

Ønsker du å spise sunt? Helsesøster kan hjelpe deg med rådgivning om sunt kosthold og hvordan man tar gode valg for å ha en god helse.

HELSESTASJON

Kommunen har også en egen helsestasjon som er åpent på mandager 14.30-17.30. Her er det bare å møte opp mens det er åpent.
Kommunepsykologen har også kontor på helsestasjonen. Helsesøster og utekontakt på Bootleg kan gi deg henvisning til ham.

For mer info gå til Helsestasjonen i Hammerfest